כפרי נוער מהם
כפרי נוער הם קהילה חינוכית, לבני נוער. זו מסגרת חינוכית, בדר”כ בדומה לפנימייה, בה יש מספר גישות חינוכיות שניתן להטמיע: גישה בה בני הנוער יוצרים לעצמם מסגרות חברתיות, כולל ללימודים. גישה בה בני הנוער הם חלק מהקהילה וגם מי שגר בכפר הוא חלק מהקהילה. גישה של צורכי הנער בה מתייחסים לנער עצמו ולמכלול חייו כולל חינוך, תרבות וחברה. וגישה קונסטרוקטיבית בה תהליך החינוך והלמידה של הנער הוא עצמאי.
כפר הנוער כולל בדרך כלל בית ספר, פנימייה, לעיתים גם משק חקלאי, פינת חי, ואף מגשרי ספורט וחדר אוכל. בכפרי הנוער המדריכים בדרך כלל בגילאים יחסית צעירים וזאת על מנת שיוכלו להתחבר לבני הנוער בקלות. בני הנוער הם חלקם כאלו המעוניינים בסביבה לימודים וקהילתית שונה, וחלקם בעלי רקע של מצוקה משפחתית או לימודים, לעיתים כפרי הנוער קולטים גם עולים חדשים. כפרי הנוער לעיתים יכולים להיות גם דתיים או חקלאיים.
בכפרי הנוער יש בעלי תפקידים רבים, בין היתר מדריכים, מנהלי משפחתונים, צוות מטבח, מנהל כפר, מנהלת משאבי אנוש, צוות מטפלים, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ועוד.
דרושים בכפרי נוער | מהי עבודה בכפר נוער?
עבודה בכפרי הנוער היא עבודה עם בני נוער, ולכן חשוב מאוד להצליח להתחבר לבני הנוער, דבר שהוא ללא ספק מאתגר מאוד. העבודות הן במגוון של משרות, החל מתפקידים של ניהול משפחתון כמו אם בית, לעיתים רבות יש צורך גם בזוגות שישמשו כמו אב ואם לבני הנוער. בנוסף לכך ישנם תפקידי הוראה, הדרכה, חינוך, הפעלות, תרבות ועוד. העבודה בכפר אינה רק חינוכית או הדרכתית, בכפר חשוב מאוד לבנות קהילה תומכת לבני הנוער, ולתת תחושה של משפחתיות. יש עבודה רגשית מאוד גדולה הכוללת תמיכה, הקשבה, ייעוץ, הכלה. לכן עבודה כזו דורשת אישיות מאוד מיוחדת.
מהם מועדי העבודה בכפר הנוער?
בכפרי הנוער ישנם מסגרות פתוחות כך שהעבודה היא בשעות והימים הנהוגים במערכת החינוכית. חלק מהתפקידים הינם בשעות האלו. יש תפקידים המצריכים עבודה בשעות לא שגרתיות או ימים לא שגרתיים, בין היתר תפקידים טיפוליים או תפקידים “משפחתיים”. ישנם תפקידים שהם כוללים גם מגורים בכפר והם למעשה 24/7 למשל זוג המנהל משפחתון. ישנם תפקידים חינוכיים או הדרכתיים שהם בשעות אחר הצהריים או הערב, הכוללים פעילויות קהילתיות, תרבות, העשרה וכיוצא בכך. וישנם תפקידים טיפוליים שכוללים עבודה בזמנים לא שגרתיים כמו עובדים סוציאליים או פסיכולוגים.
דרושים לכפרי נוער – מה דורשת העבודה בכפר נוער?
אין ספק שהעבודה בכפר נוער דורשת יכולת הכלה מאוד גבוהה, סבלנות רבה, יכולת התחברות לבני הנוער, חוסר שיפוטיות והבנה של האחר. היא דורשת מתן תמיכה רגשית, חברית, לימודית, וגם יכולת הדרכה. יחסי אנוש מעולים זה דבר שהוא חובה בעבודה זו, וכמובן גם יכולת עבודה בשעות לא שגרתיות במקרה הצורך, תלוי התפקיד הרלוונטי.
מי יכול להדריך בכפר נוער?
עבודה בכפר הנוער הינה בתפקידים מגוונים. לתפקידי הדרכה יש צורך ביכולת הדרכה או ניסיון בתחום, אך מי שיש לו “כישרון טבעי” יוכל לנסות להתקבל גם בלי הניסיון הדרוש. להדרכה וחיבור לנוער לעיתים רבות יש יתרון לחבר’ה צעירים, שעדיין קרובים לגילאי בני הנוער, ויכולים לשמש להם מודל השראה, ולהתחבר אליהם טוב יותר. לתפקידים מקצועיים יש כמובן צורך בתואר רלוונטי או הכשרה מקצועית. לכל תפקיד אחר דרוש ניסיון רלוונטי.