דרושה לך סייעת לגן, מטפלת למעון, גננת, מדריך או כל גיוס אחר בחינוך? כלים פרקטיים איך לשפר את עצמך בגיוס!

נניח והעלית מודעה דרושה סייעת (או מטפלת) למעון מקסים. פונה אליך סייעת שמחפשת עבודה בגן את מתקשרת אליה למחרת והיא אומרת לך שזה כבר לא רלוונטי. יש לך תחושה שכבר שמעת את זה בעבר. כאן אני נותן לך מספר פתרונות כדי שתוכלי לגייס סייעות (או תפקיד אחר) לגן בצורה טובה יותר.

הקלטת שיחה תשפר אותי בגיוס

אחד הדברים שלמדתי ברמה האישית שלי היא שככול שיש לי יותר בקרה על מה שאני עושה. כך אני משתפר מהר יותר בו. בעבר והיום, אחד הדברים שאני עושה ותמיד מוכיח את עצמו מחדש, זה להקשיב לשיחות שאני מבצע. תחשבי שאת מנהלת שיחה עם סייעת, מטפלת למעון, מדריך, גננת ואת לא יודעת להצביע מה היה טוב בשיחה ומה פחות. זה כמו ללכת במגרש עם מכשולים רבים כשיש לך כיסוי לעיניים. אף אדם שפוי לא יעשה את זה, נכון? באותה מידה, כשאת מדברת עם אותה הסייעת והשיחה נגמרת מסיבה כלשהי ואת לא יודעת להגיד למה. כנראה שבפעם הבאה את תחזרי על אותה טעות שוב ושוב. לא חבל? לכן תקליטי את השיחות שאת עושה ותקדישי עוד 20 דקות (זה הכל!) להקשבה. כך תביני מה היית משפרת לשיחה הבאה. השיקוף שאת תקבלי יעזור לך ברמה שאת אפילו לא יודעת עד כמה.

שימי מראה מול העיניים

בנוסף, שימי מראה מול העיניים. מה שיפה במראה שהיא לא משקרת אף פעם! תוכלי לראות שאת מחייכת במהלך השיחה, אם הבעות הפנים שלך נהיות רציניות מדי, עצבניות ועוד. ברגע שזה קורה תחזרי להקרין אנרגיות טובות על המועמדת. זה תמיד מגדיל את הסיכוי שתצליחי להביא לראיון! זה ילך איתך גם לראיון הפרונטאלי!

לדרג את הביצועים שלך

כלי אחר שהוא מאוד חשוב בעיני זה לנהל מעקב (או סטטיסטיקות) אחרי תהליך הגיוס שלך. כמו שהיום אני בטוח שאת יודעת איך לנהל תקציב בגן. את עוקבת אחר כמה כסף נכנס וכמה יוצא. באותה מידה את חייבת להתחיל לנהל מעקב אחר כמות הסייעות שגייסת, גננות למעון, מדריך לצהרון או כל תפקיד אחר שאת מחפשת. ברגע שאת יודעת להצביע על מה אומרים לך המועמדים ועל מה הגיוס נופל. את כבר נמצאת שלב אחד קדימה בתהליך הגיוס. את יודעת לאבחן את הבעיה ואז את יכולה להתחיל לחפש את הפתרון. את לוקחת אחריות על תהליך הגיוס שלך!

לנהל מעקב גיוסים בצורה מסודרת

לצורך זה בנינו לך טבלת מעקב אחר המועמדים שדיברת איתם. כאן תוכלי לדעת כמה מועמדים אמרו לך שמצאו עבודה, שהשכר לא מתאים, מרחק, היקף משרה, כמה תאמת לראיון, כמה הגיעו וכו’. את תוכלי גם לדעת באחוזים כמה מועמדים את צריכה להתקשר או/ו לדבר כדי לתאם ראיון. ממש תקבלי תמונה מדויקת על תהליך הגיוס, לבצע השוואה לפני ואחרי ולדעת מה את צריכה לעשות כדי להשתפר. תורידי את טבלת המעקב בקישור הזה–> סטטיסטיקה של קביעת ראיונות.

סבלנות היא מילת המפתח

אני רוצה לסכם בזה כשאת מדברת עם סייעת, גננת, מטפלת למעון, מדריך או כל תפקיד אחר בחינוך. זה טבעי שלא כל אחד ואחת יירצו את המשרה שלך. תאזרי בסבלנות, תביני שגיוס טוב לוקח זמן, אל תפתחי ציפיות שאחריהן תתאכזבי. “כגודל הציפיות גודל האכזבות”. בסוף תזכרי שבהרבה מקרים את צריכה עובדת אחת (וגם אם זה יותר אז צריך להתחיל מ-1 נכון?). תמשיכי לדבר עם כמה שיותר מועמדות עד שתמצאי את המיוחדת שלך. בנימה אופטימית זו אני מקווה שהצלחתי להעביר את המסר, ואת מוזמנת לעבור ביחד איתי לטיפ הבא.

–> טיפ 2 – שינוי תפיסה: אנחנו כולנו אנשי מכירות

 

דרושה לך סייעת, גננת, מדריכה או תפקיד חינוכי אחר?
מלאי פרטים הרשמי כאן ואת בדרך לגייס מהר יותר!


אני מאשר/ת דיוור פרסומי


*

 

דרכי יצירת קשר נוספים עם מיי פייס השמה בחינוך:

טלפון: 03-6160101
פקס: 072-2448465
דוא”ל: [email protected]

 

המסמך נרשם בלשון נקבה אך מופנה גם למין השני כאחד.
בכל מקום שנרשם גן אפשר כמובן להחליף את זה במשהו אחר למשל צהרון, הוסטל וכו’. כנ”ל גם לגבי סייעות.