גננת בגן ילדים – אם שנייה לילדים
בין אם את צעירה בשנות העשרים או בוגרת עם ניסיון – אם את בעלת סמכות וחיבה לילדים וחינוך, יכולות ניהול והעשרה – תפקיד הגננת יכול להתאים לך מאוד.
יש לך השכלה מתאימה ואת רוצה להתפתח בתחום החינוך ולעבוד במתכונת נוחה ומאתגרת? גני הילדים ומעונות היום צריכים אותך לעבודה כגננת !
קצת על תפקיד הגננת / גנן
גננת היא הדמות הסמכותית הראשית בגן הילדים הדואגת באופן משמעותי לחינוך הילדים ולתכנית לימודם בין כתלי הגן ומחוצה לו. הגננת בונה את תוכניות העבודה החינוכיות למשך כל השנה.
על הגננת להיות בעלת אחריות בכל הנוגע לגן מבחינה מנהלית ומשקית, וכן מתבקשת לפקח על הנעשה בגן, על תחזוקתו, סדר היום התקין ולוודא את מילוי הצרכים הרגשיים של הילדים.
קשר יומיומי עם מנהלי המוסד אם קיים, קשר עם צוות הגן והורי הילדים מהווה חלק מתפקיד הגננת. תפקיד הגננת מלא בסיפוק ומעשיר הן את עולמם של הילדים והן את עולמך שלך.
הוא מלא בצחוק, בהנאה, ובחדוות יצירה. התפקיד דורש גם סבלנות ויכולת הכלה. מי שאוהבת את התפקיד תמשיך לעבוד בו כל עוד היא יכולה מאחר והתפקיד, כך אומרים, משאיר אותך צעירה. למען הסר ספק, היום יש גם גברים שעובדים בתפקיד והוא נקרא גנן.
למה כדאי להיות גננת?
זהו תפקיד חיוני, מאתגר ומספק בחינוך הדור הבא והשפעה על ערכיו וגידולו. אפשר להגיע לתפקיד הגננת מתפקידים כמו מטפלת, סייעת או אנשי חינוך ואפשר להתקדם לשאר תפקידים מגוונים וניהוליים בתחום החינוך.
תפקיד הגננת הוא תפקיד מאוד מאתגר ומספק, ורואים כיצד התפקיד מפתח את הילדים בגן הילדים. כגננת תוכלי לראות תהליך חינוכי שעובר על הילדים החל מהרגע שקיבלת אותם לחיכך ועד לרגע שהם ממשיכים הלאה לגן הבא או לבית הספר.
תוכלי להזכר בסיפוק כיצד היו בתחילת הדרך ואיך העבודה שלך כגננת השפיעה על הילדים, שיודעים פתאום לדבר, לצייר, ללכת, להביע. זהו הסיפוק הגדול ביותר לראות את הילדים מתפתחים וצומחים בזכותך.
יתרונות ואתגרים בתפקיד גננת
יתרונות התפקיד הן שעות עבודה גמישות ונוחות, העשרת הידע וניסיון אישי תוך אווירה חמה, וכן התאמה לכל גיל. לגננת מגיעות זכויות כמו ימי חופשה שנתית וימי מחלה.
האתגרים הם שתפקיד הגננת הוא תפקיד בו דרושה אחריות רבה, סבלנות ויכולת הכלה. התפקיד דורש את היכולת לדאוג ולאבחן את הצרכים של כל ילד וילד בגן, מאחר וכל ילד הוא מיוחד בפני עצמו, כך שיתכן שתצטרכי להשקיע באופן פרטני בילדים שזקוקים לך יותר, וזקוקים לעזרה ולהכוון כיצד להשתלב בצורה הנכונה ביותר בגן, או שהתפתחותם איטית יותר.
בנוסף לכך ישנו קשר עם הסייעות ועליך ללמוד כיצד לעבוד מולן ואיתן כצוות אחד אשר נותן את המקסימום לילדים ולהורים. הוא דורש גם קשר עם ההורים ועם הילדים לעיתים אחרי שעות הפעילות, וכן הדרכת וניהול הצוות. על כן יש להיות בעלת מחויבות, זמינות ואחריות, מוסר עבודה גבוה וסבלנות רבה.
דרישות התפקיד ותנאי עבודה של גננת
בתפקידה, הגננת במעון עובדת עם ילדים בגילאי 3 חודשים ועד 3 שנים, והגננת בגן מחנכת ילדים בסביבות גילאי 3-6. שעות המשרה הן נוחות וגמישות ויכולות לנוע בין משרה מלאה או חלקית; מ-7:00 בבוקר עד 13:00 בצהריים ובמשרה מלאה עד 16:00. תפקיד הגננת דורש אחריות רבה, הגדלת ראש ויכולת ניהול והובלה.
בנוסף, צריכה הגננת להיות בעלת סבלנות, אהבה והבנה. אין דרישה מחייבת לניידות ברכב. לעתים תידרש נוכחות גננת גם בחופשת הקיץ או בחופשות החגים, אך בחלק מן המקומות מדובר בתשלום נוסף ואין זו חובה.
בתפקיד יש צורך השתתפות בפגישות צוות והורים והשתלמויות. משרה זו מתאימה גם לגברים (גנן) וגם לנשים כאחד.
השכלה נדרשת לגננת
דרישות הסף הן השכלה של 12 שנות לימוד ותעודת גננת מוסמכת (יש גנים שיוכלו לקבל אותך בלי תעודה במידה ויש לך יתרון אחר למשל תואר רלוונטי, או ניסיון בתחום חינוכי אחר, או ניסיון כגננת).
כיום, תואר רלוונטי בחינוך מהווה ברוב המוסדות כיתרון. ניסיון בעבודה בתחום מהווה יתרון משמעותי. בחלק מהמקומות ניתן להתקבל גם ללא תעודות השכלה וניתן לרכוש את הידע והקורסים במסגרת העבודה.
שכר גננת – כמה מרוויחה גננת?
גננת מתחילה יכולה להשתכר כ35 שקלים לשעה וגננת בעלת וותק ותואר רלוונטי יכולה להשתכר כ-8,000 שקלים ויותר.
כמו כן, השכר משתנה בין גנים ציבוריים ופרטיים ובין היקף המשרה המוצעת, וכמובן שהוא פונקציה גם של הניסיון וההשכלה שלך בתחום. עוד אלמנט שיכול להשפיע על השכר הוא מיקום הגן.
גננות ממליצות
סיוון (38), מספרת: “בהיותי אישה שאוהבת חינוך, סמכותיות ואהבה ענקית לילדים, אני מרגישה סיפוק רב והנאה מתפקידי כגננת. הגעתי לתפקיד אחרי מספר שנים בתפקידים זוטרים יותר ותוך כדי עבודתי למדתי בהצלחה לימודים לתעודת גננת, קיבלתי תעודת הסמכה והתקדמתי לתפקיד גננת. בתפקידי גם כמחנכת וגם כעובדת עם ילדים אני עושה את מה שאני הכי אוהבת וטובה בו ומרגישה סיפוק עצום ואחריות גדולה – אני מחנכת את הדור הבא של הילדים בישראל”.