דרושה לך סייעת לגן, גננת, מטפלת למעון, מדריך או כל תפקיד אחר בגיוס? תיאום יותר ראיונות ויותר מועמדות שיגיעו לראיון
המעגל השלישי- איך לתאם ראיונות כך שיותר סייעות, גננות, מדריכים ועוד יגיעו לראיון פרונטאלי
לעשות הכל טוב ולפספס בסוף
בואי נניח שהלכת לחנות בגדים. החלטת שאת רוצה לקנות מעיל. מדדת אותו, הוא נראה יפה עליך, הצבע מתאים, הגעת הביתה, סיפרת לבעלך שרכשת מעיל ואת ממש מרוצה מהקנייה. את באה לצאת יום למחרת לגן (או מוסד חינוכי אחר) עם המעיל החדש ואת מגלה שהרוכסן לא נסגר עד הסוף. מעצבן, נכון?
תחשבי עכשיו שעשית הכול נכון בראיון הטלפוני. הצגת את עצמך באופן שהשיחה התחילה מנקודה טובה וחיובית, אחרי זה הבנת מה מניע את המועמדות באמצעות השאלות שדברנו עליהן, הצגת את המשרה באופן שבו הסייעת לגן, הגננת, המטפלת למעון או המדריך התלהבו מהמשרה, התנאים התאימו והמועמדת נראית לך. למרות זאת משום מה החלטת לעצור בעת תיאום הריאיון. אולי המועמדת לא תרצה את המשרה, אולי יש עדיין מידע חסר לגבי המועמדת וכדאי לך לברר עוד פרטים. באותו מצב כפי שקבלת מעיל מדהים רק שהוא לא נסגר עד הסוף ולכן לא מוצר שלם. כך עשית את תהליך הריאיון הטלפוני מעולה אבל לא השלמת אותו ולכן פספסת את המועמדת. לא חבל?
הסודות שיעזרו לך לתאם יותר ראיונות
יש כמה כללים פשוטים שאם תעשי אותם, תצליחי לתאם יותר ראיונות ויותר מועמדות יגיעו לראיונות.
- לדבר עם בטחון– בעיקר בסגירה (בתיאום הריאיון), חשוב להיות עם בטחון גבוה. אם את מעט מהססת הסייעת לגן, המטפלת למעון, המדריך או הגננת ירגישו את זה. אחרי זה הסיכוי שיגיעו לראיון ייפחת משמעותית.
- לא ללכת סחור סחור– שאלת את שאלות הסינון וכל התשובות שקיבלת התאימו לתנאי המשרה. כעת תשאלי את המועמדת לגבי הריאיון הפרונטאלי.
- השליטה תמיד בידיים שלך– לעולם אל תשאלי את המועמדת מתי נוח לה לתאם את הריאיון. כשאת עושה את זה את מוזילה את המשרה שלך והיא יכולה להגיד שהיא יכולה להגיע לראיון רק בעוד שבוע. במקום, תשאלי אותה אם היא יכולה להגיע לראיון מחר או מחרתיים (אם הריאיון מתואם מיום חמישי אז את יכולה בשישי או ראשון). את תתפלאי שפתאום רוב המועמדות יכולות להגיע מחר או מחרתיים.
- תני 2 אפשרויות– תני לסייעת לגן, למטפלת למעון, למדריך או לגננת את התחושה שיש להם שליטה על מועד קביעת הריאיון. כך למשל תשאלי אם המועמדת יכולה להגיע מחר או מחרתיים. אם משיבה מחר (או מחרתיים לא משנה). לשאול אותה אם יכולה ב-10 או ב-14. העיקר שיהיה טווח של לפחות 3 שעות בין שני המועדים (שימי לב שנעשה טעות בסרטון ונאמר 10 או 12)
- תיאום קרוב ככול האפשר לראיון הטלפוני– חשוב לתאם את הריאיון עד יומיים מרגע השיחה הטלפונית. תזכרי ככול שהתיאום רחוק יותר מהשיחה הטלפונית כך הסיכוי שהמועמדת תגיע לראיון פוחת.
- יצירת מחויבות מצד המועמדת להגיע לראיון– הטעות הנפוצה היא לסיים את השיחה ברגע שתואם הריאיון. חשוב שתסבירי למועמדת שהזמן שלך יקר והיא צריכה לכבד אותו. איך עושים את זה? “תאמנו ראיון ביום X בשעה Y בתאריך W (אם זה מחר או מחרתיים אפשר פשוט לציין את זה). הכתובת היא ______. אני מבקשת אם יש שינוי לעדכן אותי לפני. אני פשוט מאוד עמוסה ומפנה את הזמן שלי במיוחד לראיון. אשמח לראות אותך, שיהיה יום נהדר!”
- טלפון למועמדת ביום של הריאיון הפרונטאלי– הצלחת לתאם ראיון. כל הכבוד לך!!! עכשיו תוודאי הגעה של המועמדת. תתקשרי אליה (לא לשלוח וואטסאפ!) בבוקר יום הריאיון. תני לה את הביטחון שאם היא תצטרך עזרה למצוא את הגן, היא יכולה תמיד להתקשר אליך. אגב, אם יש אפשרות כזאת, עדיף שאחת העובדות שלך תתקשר למועמדת ולא את אבל זה לא חובה.
- לתאם תמיד פי 2 יותר ראיונות מהיעדים שהצבת– למה זה? הואיל ועל כל 2 ראיונות שתתאמי, אחת תגיע בממוצע. זה נתון שאת חייבת לקחת בחשבון. אם את רוצה שיגיעו לפחות 3 מועמדות לראיון, תתאמי לפחות 6 ראיונות.
- חוק ה-60, 40– ככול שתתאמי את הריאיון בצורה טובה יותר כך אחוז המועמדות שיגיעו לראיון יישאף ל-60%. ככול שתתאמי פחות טוב אחוז המועמדות יישאף ל-40%. איפה את רוצה להיות?
- חזרה על הכללים הללו– לפני שאת מתחילה את הראיונות הטלפונים, תחזרי על הכללים הללו ותפעלי בדיוק לפי מה שרשום לך כאן. הרי את רוצה לתאם יותר ראיונות ולשאוף ל-60% הגעה, נכון?
לפי הכללים שלמעלה- איך ייראה תיאום הריאיון?
את: “אני רוצה לתאם לך ראיון. אני יכולה מחר או מחרתיים. מה עדיף לך?”
מועמדת: “מחר”.
את: “אז קבענו מחר. אני יכולה ב-10 או ב-14. מה נוח לך?”
מועמדת :”ב-14.”
את: “בואי תרשמי בבקשה את הכתובת שלי…”
מועמדת: “שנייה, אני מביאה עט ודף…”
את: “הכתובת שלי היא…, תשמרי בבקשה את הטלפון שלי.”
את: “תאמנו ראיון ביום X בשעה Y בתאריך W (אם זה מחר או מחרתיים אפשר פשוט לציין את זה). הכתובת היא ______. אני מבקשת אם יש שינוי לעדכן אותי לפני. אני פשוט מאוד עמוסה ומפנה את הזמן שלי במיוחד לראיון. אשמח לראות אותך, שיהיה יום נהדר!”
מועמדת: “תודה, יום נהדר!”
אחרי שסכמתי לך את התיאום הריאיון. עכשיו למדת את כל תהליך ה-“מה” כלומר מה אמור לקרות בתוך השיחה עצמה כדי שתצליחי לתאם ראיון ולגייס. חסר רק דבר אחד בתוך הפאזל וזה יצירת אמון. במשפט אחד אם את רוצה לעבוד קל יותר, להתקל בפחות שאלות או התלבטויות את חייבת להביא לכך שהמועמדת תסמוך עליך. בקישור הזה תלמדי בדיוק איך את יוצרת אמון בצורה קלה וטובה עם המועמדת.
–> טיפ 12 – יצירת אמון עם המועמדת
דרושה לך סייעת, גננת, מדריכה או תפקיד חינוכי אחר?
מלאי פרטים הרשמי כאן ואת בדרך לגייס מהר יותר!
דרכי יצירת קשר נוספים עם מיי פייס השמה בחינוך:
טלפון: 03-6160101
פקס: 072-2448465
דוא”ל: [email protected]
המסמך נרשם בלשון נקבה אך מופנה גם למין השני כאחד.
בכל מקום שנרשם גן אפשר כמובן להחליף את זה במשהו אחר למשל צהרון, הוסטל וכו’. כנ”ל גם לגבי סייעות.