דרושה לך סייעת לגן, גננת, מטפלת למעון, מדריך או כל תפקיד אחר בגיוס? השאלות שיקרבו אותך לקביעת ראיון
המעגל שלישי- שאלות בירור צרכים: מה מניע את הסייעת, הגננת, המדריך ועוד להגיע אליך לראיון?
מה מניע את המועמדת שמולך?
קחי סיטואציה הגיונית מהחיים שלך. נניח ואת רוצה לקנות גבינה צהובה. את נכנסת למעדניה בסופר ונגשת לבחור את הגבינה שאת רוצה. ברור לך שיש סוגים שונים של גבינות וכל אחת מממשת לך צורך אחר. מן הסתם איש השירות במעדניה יישאל אותך איזו גבינה את רוצה? בלי שהוא התכוון, הוא שאל אותך שאלת צורך שכיוונה אותך להגיד לו מה יעשה אותך מרוצה (יממש לך את הצורך).
באותה מידה את רוצה לדעת מה מניע את אותה סייעת בגן, מטפלת במעון, מדריך או הגננת שאת מדברת איתם, את זה את תעשי רק באמצעות שאלות מנחות. במילים אחרות, את תשאלי את המועמדת איזו משרה תעשה אותה מרוצה. ככה את תגרמי לה למכור לעצמה מדוע היא צריכה לבוא לעבוד אצלך.
למה את מתעניינת במשרה הזו (או) מה את מחפשת בתפקיד הבא שלך?
מכאן השאלה הראשונה שאת תשאלי את אותה סייעת לגן, מטפלת למעון או מדריך היא מה הביא אותם להתעניין במשרה שלך? במצב כזה, את מביאה את אותה מועמדת להסביר לך למה היא צריכה לבוא לעבוד אצלך ותוך כדי היא מספרת לעצמה למה העבודה שאת מציעה מעניינת אותה. זה כמובן במקום שאת תשכנעי אותה למה היא צריכה לעבוד אצלך.
שימי לב שלגבי תפקידים בכירים יותר אותה הגננת שפונה אליך, מנהלת במעון, עובדת סוציאלית וכו’. לא הגיוני לשאול אותן מה הביא אותך להתעניין בתפקיד שלך. הרי היא כבר בחרה לעבוד בתפקיד הזה (בניגוד לסייעת בגן למשל שבהרבה מקרים עדיין מתלבטת מהי רוצה לעשות). מכאן, במקרים הללו מראש אשאל את אותן מועמדות את השאלה השנייה שאשאל את הסייעת בגן, מטפלת במעון או מדריך כלומר: מה את מחפשת בגן הבא (אם זה מדריך אז לפנימייה או הוסטל וכו’) שאת הולכת לעבוד בו? כאן חשוב גם לתת מספר אפשרויות בחירה: אווירה, צוות, יחס אישי, תנאים, אפשרויות להתפתח, אתגר, סיפוק או כל דבר שאת חושבת עליו שמאפיין את הגן שלך.
מכאן שבעצם 2 השאלות שאשאל את הסייעת בגן, מדריך או מטפלת במעון הינן:
מה הביא אותם להתעניין במשרה שלך?
מה את מחפשת בגן הבא שאת הולכת לעבוד בו? (אווירה, צוות, יחס אישי, תנאים, אפשרויות להתפתח, אתגר, סיפוק או כל דבר שאת חושבת עליו שמאפיין את הגן שלך).
השאלות שאת תשאלי את הגננת, עובדת סוציאלית, מנהלת מעון (תפקידים בדרך כלל שיש בהם צורך בתואר או/ו ניסיון):
מה את מחפשת במקום הבא שאת הולכת לעבוד בו? (אווירה, צוות, יחס אישי, תנאים, אפשרויות להתפתח, אתגר, סיפוק או כל דבר שאת חושבת עליו שמאפיין את המקום שלך).
מה הסיבה שעזבת את מקום העבודה הקודם שלך?
שימי לב שהשאלה השנייה היא טריקית והיא בכוונה באה מיד אחרי השאלה מה את מחפשת… כאן, ברמה הפסיכולוגית את מצד אחד גורמת לה למכור לעצמה למה היא צריכה לעבוד אצלך ומצד שני היא מספרת לעצמה מה היה חסר לה במקום העבודה הקודם. ככה את בעצם מחזקת את הרצון שלה שוב לבוא לעבוד אצלך.
אחרי ששאלת את המועמדת את שתי שאלות הצורך, מה מניע אותה ומהי מחפשת. בשלב הבא את תספרי לה על המשרה לפי מעגל שלישי- אופן הצגת המשרה. מוזמנת להיכנס לקישור הזה.
שאלות סינון
לאחר מכן את תרצי לשאול שאלות סינון שמטרתן להבין שאכן המועמדת עומדת בתנאי המשרה. כאן רצוי לשאול עד 3 שאלות סינון שהן קריטיות מבחינתך. חשוב שתזכרי ככול שיהיו לך יותר שאלות סינון, יותר מועמדות ייפלו בדרך, כנראה שתפסידי מועמדות שאם היית מתגמשת בתנאים הן היו רלוונטיות לתפקיד ותהליך הגיוס שלך ייקח ברב המקרים זמן רב יותר. לכן תשקלי טוב טוב האם אכן התנאים שאת מציבה הם קריטיים למשרה ואם יש לך אפשרות להתגמש לפחות בחלקם.
שאלות הסינון (שימי לב להערות למטה אם יש אפשרות להתגמש, תעשי את זה!):
- האם שעות המשרה מתאימות לך?
- הערה: פעמים רבות ניתן להתגמש או שיש אפשרות להביא עובדת נוספת על תקן מחליפה או שאינה קבועה בכיתות.
- האם את מעוניינת במשרה מלאה/חלקית?
- הערה: עדיף לאפשר גם וגם. גן כאן לעיתים כדאי לבחון אפשרות להעסיק מחליפה או עובדת נוספת שאינה קבועה בכיתות.
- האם את ניידת?
- הערה: לבדוק אפשרות להסעות או לעובדות אחרות שהן ניידות ויכולות לעזור למועמדת להגיע לעבודה. כמובן מאותו אזור/עיר מגורים או בדרך לגן.
- האם את מוכנה לעבוד בגיל הרך?
- הערה: אם אינה מוכנה לעבוד בגיל הרך. כדאי לבדוק האם תהיי מוכנה לעבוד עם גילאי 2,3. במידה כמובן והגיל הזה קיים בגן ואפשר לשנות בעת הצורך. בנוסף, אם זה לא מתאפשר יכול להיות שיש בעלת גן אחרת שכן מחפשת עובדת לגילאים גדולים יותר. כדאי להעביר את המועמדת אליה. יכול להיות שבעתיד היא תגיע למצב הפוך שהמועמדת לא מוכנה לעבוד עם גילאים בוגרים ואז היא תעביר אליך את המועמדת.
- האם מוכנה להגיע לעיר/ מושב/ קיבוץ?
- הערה: אם לא מוכנה. כדאי לבדוק מה הסיבה אולי זה פתיר למשל אם נסיעה בתחבורה ציבורית כרוכה ב-2 אוטובוסים אולי יש עובדת עובדת שמגיעה מהאזור או מהדרך ותוכל לעזור. בנוסף, אם זה לא פתיר כדאי להעביר אותה לבעלת גן אחר באזור הרלוונטי. במידה וייקרה מצב הפוך יכול להיות שבעלת הגן שעזרת לה, תעזור לך הפעם.
- מהן ציפיות השכר שלך?
- הערה: פחות רצוי לשאול סייעת לגן, מטפלת למעון או מדריך. שאלה שכדאי לשאול יותר בעלי תפקידים בכירים כמו: יועץ פדגוגי או מנהלת גן.
אחרי שלמדת אלו שאלות כדאי לשאול. את מוזמנת ללמוד איך להציג את המשרה בצורה טובה יותר. כך שיותר סייעות, גננות, מדריכים ועוד יירצו להגיע לראיון פרונטאלי. תיכנסי לקישור הזה ותלמדי איך להציג את המשרה בהתאם לתשובות בשאלות צורך:
–> טיפ 10 – איך להציג את המשרה שלך בצורה נכונה
דרושה לך סייעת, גננת, מדריכה או תפקיד חינוכי אחר?
מלאי פרטים הרשמי כאן ואת בדרך לגייס מהר יותר!
דרכי יצירת קשר נוספים עם מיי פייס השמה בחינוך:
טלפון: 03-6160101
פקס: 072-2448465
דוא”ל: [email protected]
המסמך נרשם בלשון נקבה אך מופנה גם למין השני כאחד.
בכל מקום שנרשם גן אפשר כמובן להחליף את זה במשהו אחר למשל צהרון, הוסטל וכו’. כנ”ל גם לגבי סייעות.