דרושה לך סייעת לגן, מטפלת למעון, מדריך, גננת או מדריכים? כאן תלמדי את הבסיס לראיון טלפוני ופרונטאלי נכון!
עד עכשיו למדת איך לנהל מעקב אחרי תהליך הגיוס שלך, קיבלת טיפים איך לגשת לראיון הטלפוני והפרונטאלי בצורה נכונה וכן מה התהליך שהמועמדת עוברת עד שהיא מתחילה לעבוד אצלך. כעת נכיר את מודל שלושת המעגלים שהוא הבסיס לראיון עבודה מוצלח.
מתי בעצם מתחיל הראיון הטלפוני?
עכשיו, אני רוצה לדבר איתך על איך מנהלת את השיחות שלך בצורה נכונה יותר. כאשר את מעלה משרה: “דרושה סייעת לגן, מטפלת למעון, מדריך, גננת או תפקיד אחר בחינוך”- מתי את מתחילה את הריאיון הטלפוני?
אני מתאר לעצמי שאת בוודאי חושבת שברגע שהמועמדת ענתה לטלפון אבל זה לא נכון. הריאיון הטלפוני מתחיל מהרגע שהחלטת להרים את הטלפון. את בטח שואלת למה? התשובה לכך טמונה בספר ה-“סוד” אם את זוכרת… “מחשבה יוצרת מציאות”. אני קורא לזה מעגל התפיסה, המעגל הראשון והחשוב ביותר בתהליך הגיוס שלך!
מעגל ראשון – מעגל התפיסה – מחשבה יוצרת מציאות
אם את מבינה שדרושה לך סייעת לגן, מטפלת למעון, גננת ואת עכשיו צריכה לגייס, קודם את חייבת להאמין בזה. אם את חושבת שהסייעת לגן לא תרצה לעבוד אצלך או שאת לא תצליחי להביא אותה לראיון. כנראה שזה לא ייקרה. לכן מראש תשכנעי את עצמך שהעבודה שאת מספקת לאותה סייעת תתאים לה, היא נכנסת לגן עם תנאים מעולים, אפשרויות להתפתח, לצמוח, יהיה לה סיפוק והיא תהנה אצלך בגן. אם את באמת מאמינה בזה כבר עשית 50% מהריאיון הטלפוני וזה עוד לפני שהוצאת בכלל את השיחה!
מעגל שני – איך מנהלים את הראיון
המעגל השני מתייחס ל-“איך” כלומר: איך את מנהלת הראיון הטלפוני (והפרונטאלי). עכשיו את בוודאי שואלת מה הכוונה?
מצד אחד את צריכה לשלוט בשיחה, מצד שני את צריכה להקשיב למועמדת. לכאורה, שני דברים שבקלות עלולים להתנגש אחד בשני. איך משלבים בין השניים?
בצורה מאוד פשוטה, את זאת ששואלת את השאלות בהתחלה. במצב כזה קורים שני דברים: הראשון, את מובילה את השיחה, מי ששואל את השאלות הוא מי שמוביל את השיחה. השני, את לומדת להכיר את הגננת, סייעת לגן, מטפלת למעון או כל מועמדת אחרת שאת מראיינת. כאן, נכנסת ההקשבה למועמדת. אם את רוצה להבין יותר את המעגל השני. את מוזמנת להיכנס לקישור הזה וללמוד יותר על שליטה בשיחה והקשבה למועמדת.
מודל שלושת המעגלים:
האם אני מאמינה שאצליח לתאם את המועמדת (מעגל אדום)
האם אני קשובה למועמדת (מעגל כתום)
האם אני שולטת בשיחה (מעגל כתום)
האם אני מאמינה שהמועמדת תרצה להגיע לראיון (מעגל אדום)
מעגל שלישי – מבנה הראיון
המעגל השלישי מתייחס ל-“מה” כלומר מה קורה בתוך הריאיון הטלפוני והפרונטאלי. הכוונה היא למבנה של הריאיון עצמו.
כמו לכל דבר בחיים יש סדר פעולות שחייבים לדבוק בהם על מנת להגדיל את אחוז ההצלחה. גם בראיון יש סדר פעולות שאם תדבקי בהם לפי הסדר תגדילי את הסיכוי לתאם ראיון ולקבל מועמדות.
פעולה ראשונה- הצגה עצמית: כאן מתחוללת ההיכרות הראשונית עם המועמדת. למידע נוסף איך לעשות את זה נכון ואיך לשלוט בשיחה ולהקשיב למועמדת.
פעולה שנייה- שאלת שאלות: כאן את רוצה להבין מי הסייעת לגן, הגננת, המטפלת למעון, המדריך שאת מדברת איתם ומה מניע אותם (מה חשוב להם). למידע נוסף אלו שאלות לשאול ועל בירור צרכים מול המועמדת.
פעולה שלישית- הצגת המשרה: כאן את תסבירי לה מה המשרה שאת מציעה לה ותשאלי אותה שאלות סינון לראות שהתנאים מתאימים (בראיון טלפוני). כדי לעשות את זה נכון היכנסי לכאן ותקראי על הצגת המשרה שלך בצורה נכונה.
פעולה רביעית- תיאום ראיון או תיאום זמן להתנסות (סגירה)– כמובן במידה והסייעת לגן, הגננת, המטפלת למעון, המדריך מתאימים למשרה אז כאן את צריכה להוביל את המועמדת לפעולה שאת רוצה שתעשה למשל להגיע לראיון פרונטאלי או להתחיל לעבוד אצלך. רוצה לדעת עוד איך לסגור נכון, תוכלי לקרוא כאן על איך לתאם פגישה וראיון עבודה.
חשוב שתורידי את המודל של שלושת המעגלים ותדפיסי אותו. בכל פעם שאת מוציאה שיחה לסייעות, גננות ,מטפלות, מדריכים- שהמודל הזה יהיה מול העיניים שלך. המטרה, שתזכרי איך תהליך הגיוס אמור להתבצע בצורה נכונה עד לרגע קבלת המועמדת.
רוצה להמשיך ללמוד עוד על גיוס עובדים ולשפר את התוצאות שלך? המשיכי איתי לטיפ הבא!
–> טיפ 6 – מעגל התפיסה – האם את מאמינה שתהליך הגיוס יצליח?
דרושה לך סייעת, גננת, מדריכה או תפקיד חינוכי אחר?
מלאי פרטים הרשמי כאן ואת בדרך לגייס מהר יותר!
דרכי יצירת קשר נוספים עם מיי פייס השמה בחינוך:
טלפון: 03-6160101
פקס: 072-2448465
דוא”ל: [email protected]
המסמך נרשם בלשון נקבה אך מופנה גם למין השני כאחד.
בכל מקום שנרשם גן אפשר כמובן להחליף את זה במשהו אחר למשל צהרון, הוסטל וכו’. כנ”ל גם לגבי סייעות.