דרושה לך סייעת, גננת ,מטפלת, מדריך אולי תפקיד אחר בחינוך? כאן תלמדי מה חסר בתהליך הגיוס שלך.
את מתקשרת ומתקשרת ומתקשרת… את לא מבינה איך זה שכל הסייעות, הגננות, המדריכים הם לא רלוונטיים. כל אחד אומר לך שהשעות לא מתאימות לו, היקף המשרה, השכר, את מתאמת ראיונות ונראה לך ש-90% מהמועמדים לא מגיעים או ש-60% מגיעים אבל אומרים לך שהם יחזרו אליך ובסוף הם נעלמים. את בטח אומרת לעצמך כול העובדים היום לא רציניים!
השאלה אם את יכולה לשפר את המצב שלך? התשובה היא בוודאי שכן!
בשביל זה את צריכה להכיר את משפך הגיוס. הסברתי לך בטיפ המצולם מזה אומר. אתמצת אם לא ראית את הטיפ הזה עדיין.
מהו משפך הגיוס ואיך הוא עוזר לי לגייס?
משפך הגיוס מתייחס ליחס שבין כמות המועמדים שנחשפים למשרה שלך, לסייעות, לגננות, למדריכים שמגישים מועמדות ולאלו שבסוף מתקבלים לעבודה אצלך. ככול שהפרסום שלך טוב יותר כלומר שאת מגיעה ליותר סייעות שמחפשות לעבוד בגן ילדים (לצורך הדוגמא) והן נחשפות במספר מדיומים למשרה שלך, יותר סייעות יגישו קורות חיים. בכל שלב במשפך הגיוס את יכולה לשפר את היחס ולהגדיל את הסיכוי לגייס מהר יותר.
התהליך שעוברת המועמדת בתוך המשפך
אני רוצה שתסתכלי על התהליך שעוברת אותה סייעת, מטפלת למעון, גננת, מדריך חוגים או אפילו מדריך לצהרון.
שלב 1 – חשיפה למשרה
בשלב הראשון הם נחשפים למשרה שלך. המטרה שלך להביא אותם לשלב השני של הגשת קורות חיים. את יכולה לפרסם בכמה מקומות את המשרה שלך כך שאם היא תראה את המשרה שלך בכמה מקומות הסיכוי שתפנה אליך יעלה. במקביל, את יכולה לנסות מספר נוסחים למשרה ולראות מה עובד לך הכי טוב.
שלב 2 – הגשת מועמדות
בשלב השני- המדריך, הסייעת, המטפלת, הגננת הגישו מועמדות (שלחו קורות חיים או שם וטלפון) אבל הם לא עונים לטלפון. הטעות הנפוצה היא לא להתקשר שוב או להתקשר יום למחרת ושוב הם לא עונים. אם כן את שואלת מה נכון לעשות? פשוט תשלחי וואטסאפ מיד אחרי שלא ענו ותוך כדי תסקרני אותם לענות. את תגלי שפתאום אחוז המענה עולה. זה דוגמא לוואטסאפ שעובד: (שם המועמדת), מה נשמע? שמי (שם בעל\ת העסק), ראיתי ששלחת קורות חיים למשרת (שם המשרה). יש לי תנאים מצוינים בשבילך! מתי תהיי זמינה לדבר?
משפך הגיוס
שלב 3 – שיחה טלפונית
בשלב השלישי- את מתקשרת לסייעת, לגננת, למדריך ואת לא מצליחה לתאם ראיונות. כל אחד מספר לך סיפור למה העבודה אצלך לא מתאימה לו. את צריכה להבין מה לא עובד בשיחה. האם למשל אותה מטפלת לגן ילדים אמרה לך בהתחלה היכן הגן שלך נמצא והשיחה “נגררה” לנושא המרחק לגן, האם היא אמרה לך שהיא צריכה לחשוב על המשרה או שהיא לא שיתפה פעולה במענה על שאלות הצורך (שאלות שמטרתן להבין מה מניע את המטפלת). בכל שלב בשיחה, הריאיון הטלפוני עלול להתמסמס את צריכה להבין היכן את נופלת כדי לשפר לשיחה הבאה. לצורך זה תוכלי לקרוא יותר על כללים לבניית תסריט שיחה, חשוב גם שתקראי כאן על טיפול בהתנגדויות בראיון העבודה.
שלב 4 – תיאום ראיון עבודה
בשלב הרביעי- את מתאמת את הראיון עם אותה סייעת, מטפלת למעון, מדריך לצהרון, גננת שזה מעולה. השאלה אם הם מגיעים לראיון. שימי לב לנתון הבא בין 40% ל-60% לא יגיעו. את צריכה לשאוף שסביב ה-60% יגיעו. איך משפרים את אחוז ההגעה? תני כאן קליק.
שלב 5 – ראיון העבודה
בשלב החמישי- הסייעת, הגננת, המטפלת, המדריך מגיעים לראיון אבל הריאיון מסתיים בזה שהיא צריכה לחשוב על המשרה. פה את צריכה לשאול את צריכה לשאול את עצמך האם זה ראיון או שיחה (תמיד תעדיפי שיחה). בנוסף, אם מספר סייעות (לצורך הדוגמא) אמרו לך שהן לא רוצות את המשרה ברצף. תקליטי את הריאיון הבא, כן תקליטי!!! אם הן אומרות לך שהן צריכות לחשוב על המשרה. תגידי לאותן סייעות שאת רוצה שיגיעו ליום התנסות, תחשבי על איזו פעילות מעניינת שהן יכולות להיות בהן כדי שהן תרצנה להגיע ולראות. בסוף, כנראה שאותן סייעות חוששות ממשהו שקשור במשרה שלך ופעילות מעניינת ונחמדה יכולה לקרב אותן לגן ולעזור להן לקבל החלטה.
הבנת התהליך הוא הבסיס לאופטימיות שלך
לסיכום, חשוב שתזכרי שכמו שאת לא סוגרת כל הורה שבא אליך לגן. כך לא כל המועמדות שתדברי איתן יירצו לעבוד אצלך. עדיין, הכי חשוב שתמשיכי לחייך, להיות אופטימית וכל הזמן לעשות תהליך של אופטימיזציה (תהליך שיפור ולמידה) בגיוס. בסוף את תצליחי!
הערה חשובה: אם את רוצה להבין בדיוק מה מצב הגיוס שלך היכנסי לקישור הזה, תחזרי שוב על מה שנאמר ותורידי את טבלת המעקב.
רוצה להמשיך וללמוד איתי עוד על גיוס נכון? מוזמנת להמשיך איתי לטיפ הבא:
–> טיפ 4 – הכנה לראיון עבודה – הפגת חששות וטיפול בהתנגדויות בצורה נכונה
דרושה לך סייעת, גננת, מדריכה או תפקיד חינוכי אחר?
מלאי פרטים הרשמי כאן ואת בדרך לגייס מהר יותר!
דרכי יצירת קשר נוספים עם מיי פייס השמה בחינוך:
טלפון: 03-6160101
פקס: 072-2448465
דוא”ל: [email protected]
המסמך נרשם בלשון נקבה אך מופנה גם למין השני כאחד.
בכל מקום שנרשם גן אפשר כמובן להחליף את זה במשהו אחר למשל צהרון, הוסטל וכו’. כנ”ל גם לגבי סייעות.