איך לשמור על העובדים בארגון בעידן הקורונה?
עידן הקורונה, תקופה לא פשוטה לכולנו. רבים מאוד העסקים והארגונים שסגרו את השערים עקב ההנחיות. כולם כאחד מחכים לרגע שנחזור לשגרה.
אך מה יהיה ברגע הזה? מתי הוא יהיה? האם הכל יהיה אותו דבר? או שהרבה ישתנה?
ובפרט למאמר שלנו – האם העובדים שלנו ישארו איתנו לאחר שנחזור לשגרה?
למה צריך בכלל לשמר את העובדים עכשיו?
ככל שהיציאה מהשגרה היתה מהירה, כך גם החזרה לשגרה תהיה מהירה. פתיחה של עסקים ומקומות עבודה יביאו באופן מיידי את הצורך במסגרות חינוכיות.
כדי שנוכל לחזור לשגרה במהרה אנחנו כמובן זקוקים לעובדי החינוך, שטיפלו וחינכו את הילדים.
בנוסף, שמירה על עובד בארגון תחסוך לנו הרבה התעסקות ומשאבים בגיוס חדש במידת הצורך. חיסכון בעלויות פרסום, גיוס, ראיונות, זמן עבודה, הכשרה והדרכה, חיבור להורים והילדים, שמירה על ביצועים ויכולות העובדים, וכמובן שמירה על המוניטין.
אגב, האם ידעתם שעלות החלפה והכשרה של עובד חדש, נעה בין משכורת אחת ל-3 משכורות?
אל תתייחסו לעובדים כמובן מאליו!
אף אחד לא מבטיח לנו שהעובדים יחזרו למקום העבודה. שינויים תפיסתיים, מצב כלכלי, שינויים במשק, מצב בריאותי – כל אלו יכולים להשפיע על העובדים שלנו.
כך למשל יכול להיות שהעובדים יחפשו כעת מקום עבודה כדי להתמודד עם הצורך בהכנסה, ומקום העבודה הזה ידאג לשמור עליהם בתוך הארגון. במקרה כזה העובד לא יחזור לעבודה אצלנו.
גם לשכת התעסוקה, באפשרותה לחייב עובדים במקום לקבל אבטלה או חל”ת, ללכת ולעבוד במקום עבודה חלופי. במצב זה יתכן מאוד והעובד יעשה זאת, ואנחנו נותרנו בלי עובד כשנחזור לשגרה.
שמירה על קשר רציף ואישי
כדי לשמור על העובדים בארגון, חשוב שנשקיע בשמירה על קשר רציף. נקבע לנו מטרה לגבי שמירה על הקשר לפי דעתנו, זה יכול להיות אחת ליום או אחת לשבוע, אך מומלץ שלא יותר מאחת לשבוע.
* ניתן לערוך שיחה טלפונית שבועית
* שליחת הודעת וואטסאפ אישית
* התעניינות בעובדים, בסדר יומם, במצבם הבריאותי
שדרו “עסקים כרגיל” ורצון לחזור לשגרה במהרה
לאורך כל הדרך חשוב לשדר לעובדים כי העסקים ממשיכים כרגיל ברגע שנחזור לשגרה. שיהיה להם לאן לחזור. העובדים גם הם נמצאים בחששות שאולי לא יהיה להם מקום עבודה עתידי. במידה ותשדרו להם שלא יהיה להם לאן לחזור ושיש בעיה, הם יתחילו לחפש מקום חלופי. כמובן, אם אתם רוצים שהם יחפשו מקום חלופי, כדאי להגיד להם את זה. אבל אם אתם מתכוונים לחזור לשגרה ביחד עם העובדים, כדאי להגיד להם כל הזמן שאתם מחכים לחזור לשגרה וברגע החזרה לשגרה הם כמובן חלק מהארגון וממשיכים איתכם לאורך כל הדרך.
מפגשי גיבוש דיגיטליים
בהחלט ניתן לערוך מפגשי גיבוש דיגיטליים, כגון הרמת כוסית לחג, או סתם מפגש שבועי ביום ושעה קבועים שכל אחד משתף ומספר מה עובר עליו.
הקשר הקבוע בין העובדים והגיבוש חשובים מאוד לא רק לשימור העובדים, אלא גם להפקת השעמום, התמודדות עם מתחים ושיתוף, שמירה על קשרים אישיים וחברויות ועוד.
את מפגשי הגיבוש מומלץ לעשות בוידאו כדי שכולם יוכלו לראות את כולם. הם כמובן לא יכולים להיות חובה מאחר והעובדים נמצאים בחל”ת, אך הערכה שלנו שרוב העובדים ירצו להשתתף בהם.
קורסים, הכשרות והשתלמויות
ניתן לערוך השתלמות תקופתית או קורס, בנושא שהוא רלוונטי אליכם. למשל השתלמות חינוכית, השתלמות באומנות, קורס מוסיקלי, הפעלה להורים ולילדים או כל דבר אחר שנראה לכם מתאים.
גם את ההשתלמויות הללו נעשה באמצעות וידאו כדי לחבר בין כולם בצורה הטובה ביותר.
כדאי להוסיף עניין ולעשות את ההכשרות עם מדריכים מקצועיים.
נוכל להמליץ לכם על מספר מדריכים בתחומים שונים להעברת הכשרות דיגיטליות לעובדי חינוך.
היתרון בכך הוא שמירה על קשר בין העובדים אך גם העשרה ושיפור יכולות העובדים, במטרה להשתמש ביכולות האלו בעתיד כדי שנחזור לשגרה.
חגים והטבות
כמובן, חשוב שלא לשכוח את החגים והמועדים. פסח, יום העצמאות, ימי הולדת. נסו לחגוג ביחד עם העובדים באופן דיגיטלי. חשוב ככל הניתן גם להעניק מתנה לחג הפסח, או הטבות אחרות שאתם רואים לנכון, כדי לשדר עסקים כרגיל.
איך מקיימים שיחת וידאו משותפת?
ברחבי האינטרנט הרבה מאוד אפשרויות לקיום שיחת וידאו משותפת.
* וואטסאפ וידאו – אפשרות לקיים שיחת וידאו עד 4 משתתפים. נכנסים לתוך החלונית של איש הקשר בוואטסאפ, ולוחצים למעלה על אייקון של מצלמת וידאו. לאחר מכן ניתן לחזור על הפעולה ולצרף עד 4 משתתפים לשיחה.
* אפליקציית זום – הכוכבת העולה של תקופת הקורונה. הקלידו zoom בחנות האפליקציות (סלולרי) או בגוגל (מחשב) והורידו את האפליקציה. ניתן להרשם בקלות. כדי ליצור שיחה יש ליצור חדר שיחה, ניתן לצרף משתתפים ככל שרוצים, אך במסלול החינמי ניתן לשוחח עד 40 דקות. לאחר 40 דקות ניתן להצטרף מחדש לחדר באותו הקישור.
רוצים עזרה ויעוץ בבניית תוכנית שימור? אנחנו כאן!
הצוות המקצועי של מיי פייס יעזור לכם בבניית תוכנית לשימור עובדים לארגון שלכם.
אנחנו נלווה אתכם בכל התהליך המקצועי, החל מבדיקת המצב הנוכחי בארגון ועד לתוכנית מסודרת לשימור עובדים בארגון, תוך בקרה ובדיקה כי אכן התוכנית עובדת וישנה עמידה ביעדים!
בהצלחה!
המאמר כתוב בלשון זכר אך מיועד לגברים ונשים כאחד.
—> למאמר בנושא שימור עובדים בתקופת השגרה לחצו כאן <—
מחפשים עובדים? רוצים לבנות תוכנית שימור עובדים?
לפרטים ויצירת קשר – מלאו פרטים או התקשרו
דרכי יצירת קשר נוספים עם מיי פייס השמה בחינוך:
טלפון: 03-6160101
פקס: 072-2448465
דוא”ל: [email protected]
מי אנחנו – מיי פייס דרושים בחינוך
מיי פייס גיוס עובדים בחינוך היא חברה המתמחה בהשמה וגיוס של עובדים בתחומי החינוך וההדרכה. בין היתר אנחנו מגייסים עובדים למשרות של מטפלת, סייעת, אשת צוות, מדריכים, רכזים, מנהלים, ועוד.
אנחנו מסייעים למעסיקים להגיע ליותר מחפשי עבודה, יותר מהר. בנוסף אנחנו מציעים ליווי למעסיקים על מנת לגייס עובדים בצורה טובה ויעילה יותר.
—> למאמר בנושא שימור עובדים בתקופת השגרה לחצו כאן <—
שימור עובדים בגן ילדים
שימור עובדים בבית ספר
שימור עובדים בצהרון
שימור עובדים בעמותה
שימור עובדים בארגון חינוכי
שימור עובדים בחינוך
שימור עובדי הדרכה
שימור עובדים במעון
שימור עובדים בגנים