דרושה לך סייעת לגן, גננת, מטפלת למעון, מדריך או כל תפקיד אחר? צמצום ההתלבטויות לאורך השיחה מצד המועמדת

המעגל השלישי יצירת אמון עם הסייעת, הגננת, המדריך ועוד כך שהם יהיו קשובים אליך ותוכלי לנהל שיחה קלה ואפקטיבית יותר איתם.

מהי בנייה ויצירה של אמון

בוודאי קרה לך כבר שהיית בחו”ל וחיפשת מסעדה לשבת בה. מסעדה אחת הסתכלת מבחוץ ואמרת היא לא נראית לי ומסעדה אחרת אמרת שווה ניסיון. כולנו חווינו את זה, השאלה למה זה קורה? במסעדה הראשונה הרגשת שמשהו לא נכון לך אולי זה שהיא ריקה מאדם, המלצר לא נראה לך, המארחת הציעה לך להיכנס למסעדה וזה נראה צעד של ייאוש ועוד. מצד שני, המסעדה השנייה נראתה על רמה בגלל העיצוב בפנים, המלצרים נראו נכבדים, המסעדה הייתה באופן יחסי מלאה במקומיים אז החלטת להיכנס אליה. שימי לב שקיבלת החלטה כי המסעדה השנייה פשוט נראתה לך טובה יותר, התבססת על תחושות לא על עובדות. ברב המקרים, ככה כולנו פועלים ע”פ הרגשות שלנו: האם המוצר, השירות ובעיקר איש המכירות נראים לנו או לא. זה גם מסביר למה יש איש מכירות אחד שמוכר פי 3 מעמיתו לעבודה והם עובדים באותו זמן ועל אותם לקוחות. איך זה מתקשר לביצוע ראיונות טלפוניים או פרונטאליים?

לבנות אמון מול המועמדים

כשאת משוחחת עם סייעת לגן ילדים, גננת, מטפלת למעון, מדריך וכו’ הם עושים לך את אותו הדבר שאת עושה כשאת בחו”ל וחושבת על מסעדה. בסוף, הם בודקים האם את מוצאת חן בעיניהם או לא. כדי שהם יוכלו להתחבר אליך את יכולה להשתמש ב-4 כלים חשובים מאוד. אני מתאר אותם להלן:

כימיה- הכוונה יצירת תקשורת משותפת שתכליתה קרבה בין שני אנשים או יותר.

ניתן ליצור כימיה ב-2 צורות. בתקשורת מילולית ובתקשורת לא מילולית

בתקשורת המילולית– השיטה הפשוטה ביותר ליצור כימיה בינך לבין סייעת (למשל) היא למצוא נושאים משותפים קרי: עבר משותף, מקום מגורים שאת והיא גרתן בעבר או בהווה, חוויה דומה ועוד. בנוסף, ניתן ליצור כימיה גם באמצעות מחמאה, שאילת שאלות (כמה מפתיע☺ אנשים אוהבים לדבר על עצמם) ושיתוף בסיפור, חוויה, מכר משותף ועוד. לבסוף אפשר גם לדבר בשפה שלה כלומר שאם היא עניינית אז תדברי בשפה עניינית (4 סגנונות תקשורת– את יכולה לקרוא על זה)

בתקשורת הלא מילולית– ניתן ליצור כימיה באמצעות חיקוי קצב הדיבור של הסייעת. אם מדברת לאט תדברי לאט. כמו כן בחיקוי טון הדיבור, אם מדברת בקול רם אז תרימי קצת את הקול. אפשר גם ליצור כימיה באמצעות יצירת אנרגיות טובות בשיחה קרי: חיוך, אופטימיות ושפה חיובית. כאשר את רואה את המועמדת בראיון פרונטאלי גם דיבור עם שפת גוף פתוחה, בטוחה בעצמך ולעיתים חיקוי של  שפת הגוף של המועמדת יעזור ליצור קרבה ביניכן.

יצירת אמון עם מועמדים

יצירת דיאלוג ולא מונולוג

דיאלוג– שיחה בין שני אנשים שבה עוברים רעיונות מצד אחד לצד השני. בניגוד למונולוג שבו רק צד אחד מדבר.

כאן בעצם נשאלת השאלה… איך אני מעודדת את הסייעת, הגננת, המדריך, המטפלת במעון להיות חלק מהשיחה?

התשובה היא פשוטה לשאול שאלות ולעודד אותה לדבר. כבר בהתחלה את שואלת שאלות צורך (שאלות שמטרתן לבדוק מה מניע את המועמדת). מטרת השאלות היא גם להכיר את המועמדת אבל גם לעודד אותה להיפתח אליך. בהמשך הריאיון פרונטאלי או טלפוני את תסבירי על המשרה. תוך כדי חשוב לראות שהמועמדת מקשיבה לך. לפיכך, את תשאלי את המועמדת: את איתי, יש לך שאלות, תשאלי שאלות שיקוף כמו: אמרת לי שאת מחפשת לעבוד באווירה משפחתית, נכון? (אם זה אכן נאמר בשלב שאלת השאלות) ואז את תסבירי לה על המשרה בהתאם לתשובה של המועמדת. בכל מקרה, את חייבת לשים לב שאת לא מדברת במשך דקה, דקה וחצי ואין תגובה מהצד השני. במצב כזה הדיאלוג הופך למונולוג ואת יוצרת ריחוק מהמועמדת.

יצירת הסכמות מול המועמדת

יצירת הסכמות– הכוונה: להביא את הסייעת, הגננת, המדריך, המטפלת לומר את המילה “כן”, “נכון” או כל מילה אחרת שמעידה על הסכמה בין שני הצדדים. זאת כמה שיותר בשיחה ביניכן.

ברור לך שאם יש חילוקי דעות בשיחה נוצר ריחוק. אתן רואות את העולם במשקפיים שונות ולכן כל אחת תתבצר בעמדה שלה. אגב זה כמו שקורה לנו בתוך העם חצי מאמינים בראש הממשלה שלנו וחצי לא. מאידך גיסא, ברור לך שאת לא חייבת לראות עין בעין את המציאות כפי שהסייעת רואה אך את צריכה להביא אותו לראות את המציאות באופן דומה אליך. השאלה איך עושים את זה?

כבר יש לך אפשרות ליצור רצף של “כנים” בשיחה מבלי להתאמץ. את שואלת אותה הגעתי ל- (שם הסייעת), נכון? שמי (בעלת הגן), בוקר/ צהריים/ערב טוב! אני חוזרת אליך כי פנית אליי (או שלחת לי קורות חיים) לגבי משרת סייעת בגן, נכון? ברור לך שאותה הסייעת תגיד “כן” פעמיים וכבר הכנסת לה לראש שזאת הולכת להיות שיחה חיובית. ה-“טריק” הזה הוא מעולה גם כאשר את כבר משוחחת עם המועמדת ואת רואה שאין הסכמות. לפיכך, במצב כזה תנסי למצוא עוגן שעליו כן יש לך הסכמות כדי להשיב את המועמדת אליך. למשל: אתן לא מסכימות על שעות העבודה. אותה מטפלת למעון לא מוכנה לעבוד יותר מהשעה 15 ואת צריכה שתסיים ב-16 וחצי.  את אומרת לה:” אני יכולה להבין שאת מעדיפה להיות בבית ב-15 וחצי, 16 כדי להספיק את הסידורים של אחר הצהריים. מצד שני, תקני אותי אם אני טועה ממה ששמעת האווירה בגן ובאופן העבודה שלו, נראים לך, נכון? מה שעשית כאן זה הסטת את נושא השיחה מחוסר הסמכה לנושא אחר שיש לכן הסכמה עליו. הגדלת את הסיכוי שהיא תהיי מוכנה בהמשך להתפשר.

הפגנת מקצועיות אל מול המועמדת

מקצועיות– הכוונה עד כמה את שולטת ברזי המשרה, בתנאים, באופן העבודה, תהליכי העבודה, יודעת להשיב על שאלות בצורה ממוקדת ועניינית. כמו-כן היכולת שלך להציג את המשרה בצורה מובנת וברורה.

אני חושב שברור לך שאם הסייעת, הגננת, המדריך, המטפלת וכו’ לא מבינים מה התפקיד שלהם אצלך בגן כנראה שהם לא ירצו לעבוד אצלך. את חייבת להיות מקצועית בשיחה איתה. איך עושים את זה?

את רושמת לעצמך בצד את התכונות של המשרה ולצד כל תכונה רושמת 2,3 תועלות (יתרונות) שמשקפים את אותה התכונה לדוגמא: הגן קיים 20 שנה (תכונה) לכן את יודעת שיהיה לך בטחון תעסוקתי (תועלת) או/ו יש שיטות עבודה ברורות ומסודרות (תועלות) או/ו יש לך צוות מגובש ומלוכד (תועלת).

את מבצעת סימולציות עם שותף, בן הזוג, עמית לעבודה וכו’. המטרה זה לראות אם הפרטנר שלך מתקיל אותך בשאלות. את יודעת להשיב עליהן בצורה חדה, ממוקדת ומהירה (ללא היסוס).

את מדברת עם סימני קריאה. שימי לב שאת לעולם לא תוכלי לסמוך על כל אדם שהוא אם את שומעת היסוס בקולו, נכון? בכל פעם שאת מספרת על המשרה חשוב שתדברי עם בטחון עצמי ותסיימי את המשפט בכך שמה שאת אומרת זה מה שנכון בלבד ואין שום מקום לספק (סימן קריאה).

תעבדי עם תסריט שיחה- למעשה, כאן אני מסיים את חלק זה ובכלל את כל המעגל השלישי. חשוב מאוד לעבוד עם תסריט שיחה מסודר שיש בו התחלה (רושם ראשוני, בירור צרכים), אמצע (הצגת המשרה ושאלות סינון) וסוף (תיאום ראיון פרונטאלי או ניסיון בעבודה). בניית התסריט תתבצע בדיוק לפי הכללים של כל המעגל השלישי.

רושם ראשוני ניתן לקרוא מכאן

שאלות בירור צרכים ניתן לקרוא מכאן

הצגת המשרה ניתן לקרוא מכאן

קריאה לסגירה ניתן לקרוא מכאן

אחרי שנבנה התסריט רצוי מאוד לבצע עליו סימולציות כדי לשלוט בו בצורה טובה. כדי לכתוב תסריט בצורה נכונה. החלטנו לבנות קובץ עם דוגמא לתסריט שיחה- ניתן להוריד מכאן- בניית תסריט שיחה מנצח.

 

דרושה לך סייעת, גננת, מדריכה או תפקיד חינוכי אחר?
מלאי פרטים הרשמי כאן ואת בדרך לגייס מהר יותר!


אני מאשר/ת דיוור פרסומי


*

 

דרכי יצירת קשר נוספים עם מיי פייס השמה בחינוך:

טלפון: 03-6160101
פקס: 072-2448465
דוא”ל: [email protected]

המסמך נרשם בלשון נקבה אך מופנה גם למין השני כאחד.
בכל מקום שנרשם גן אפשר כמובן להחליף את זה במשהו אחר למשל צהרון, הוסטל וכו’. כנ”ל גם לגבי סייעות.